Ugrás a fő tartalomra

Tara Sivec - Csábítások és csemegék

Tara Sivec : Csábítások és csemegék

 Claire, a húszas éveiben járó, egyedülálló anyuka szeretne annyi pénzt összeszedni, hogy elindíthassa a saját vállalkozását, hogy a mocskos szájú, de (amikor alszik) imádnivaló kisfiának jobb életet biztosíthasson. Ezért kelletlenül beáll a legjobb barátnőjéhez, hogy segítsen szexuális játékszereket eladni.
Egyszer csak felbukkan a városban Carter, Claire hajdani egyéjszakás kalandja, aki örökre megváltoztatta az életét. És bár egyedülálló csokoládéillatán kívül semmire nem emlékeszik Claire-ből, a lány gondoskodik róla, hogy ezúttal mély nyomot hagyjon a fiúban.
Carter leplezetlen döbbenettel veszi tudomásul, hogy van egy négyéves kisfia, Claire pedig attól pánikol, hogy álmai férfija rögtön menekülőre fogja majd, látva a terhességről árulkodó jeleket a bőrén és a nullához közelítő hálószobai tapasztalatát. Ám semmi ilyen nem történik. Ketten együtt mindent megtesznek, hogy eljöjjön számukra az „örökkön örökké”.
Az élet olyan, amilyenné teszed. Ha a tiéd vodkából, csokiból és vibrátorokból áll… hát legyen!



Több szempontból is kíváncsian vettem a kezembe eme kötetet. Egy fiatal anyuka, aki soha nem akart gyereket, "véletlenül" mégis anyai örömök(?) elé néz? Közben az élet ismét útjába sodorja a kisfia apját? És koronázásképpen épp egy közös vállalkozás kellős közepén, de leginkább elején tart? És nem bolondult bele? Meg kellett tudnom miért.. és hogyan.

Carter, Claire

A rubinkönyvek tartalma eddig szinte kivétel nélkül egyfajta traumára – elég gyakran tragédiára – és ezek megoldására, túlélésére épül fel.  Végig kísérjük a főszereplőink útját, együtt küzdünk meg félelmeikkel és leszünk újra - szerencsés esetben - boldogok. Aki ezt a posztot olvassa, biztos tudja miről beszélek, hiszen tuti tartott már a kezében Rubin Pöttyös könyvet. (Ha neadjisten nem, akkor mielőbb tessék pótolni eme hiányosságot!) Csak néhány példa: tragikusan elhunyt szülők, gyerekeiket molesztáló és/vagy megerőszakoló szülők és/vagy más személy, hirtelen a nyakukba szakadó élet és felelősség (stb.) miközben rájuk talál a szerelem.

Ebben a kategóriában állt rajthoz ez a sztori is, és szerencsére kilóg a sorból, hiszen itt egy teljesen másfajta probléma megoldását várják el a főszereplőtől – mégpedig fel kell nevelni egy kisfiút, akit természetesen nem is tervezett senki. A fülszövegből megtudunk mindent, és csak annyi a dolgunk, hogy olvassunk és olvassunk amíg minden szereplő fel nem bukkan, egymásra nem talál, és ki nem derülnek a titkok. Szerencsére a szereplőink nem dramatizálják túl a helyzetet, elfogadják, és a lehető legjobban alkalmazkodnak az adott helyzethez, miközben élvezik a jelen pillanatait.

Claire minden tekintetben modern anyuka, de hát mi más lehetne, hisz olyan fiatal! A képességeihez mérten nevelgeti kisfiát Gavint, aki bőven van olyan szabad szájú, mint az anyukája. :) Tényleg ilyenek a 4 évesek? :O Ámbár hősnőnk részeges zagyvaságait, valamint amikor már fejben eldöntött valamit, amiről még abszolút fogalma sem volt, az kikészített… (egy elég konkrét példa: a könyv végén, mikor Claire apja vett valamit Liz üzletében.) – bár ez Carterre is igaz! (egy példa róla: amikor eldöntötte magában, hogy Gavin mit visz neki oda a könyvtárban..)

Carter minden tekintetben megfelelőnek bizonyult, még meg is lepett milyen jól fogadta az események ilyetén alakulását. Kedveltem a fickót, annyi biztos. A kettejük párosa szintén kedves volt a szívemnek, mind a szimpla beszélgetéseik, mind a hálószobás jeleneteik sziporkáztak. (Na, ez utóbbiért is a rubinpötty :) A köztük lévő kémiát jól tálalta az írónő, teljességgel hihető volt, ahogy lassan 5 év után végre megtalálták egymást. Ez külön öröm volt a történetben, hogy hiába volt anno a "kapcsolatuk" egy egy éjszakás kaland, mégis mindenhol a másikat keresték évekig. Megjegyzésnek: külön-külön is szerettem róluk olvasni, mindegyikük szemszöge tetszett, frappáns gondolatokkal teli elmék. :)



A mellékszereplők helyesek voltak, ám néha azért soknak éreztem őket, – mondhatni erőltetettnek – de tulajdonképpen nem volt velük gondom. A csajok különösen fárasztóak voltak néha.. nem tudom hogyan viselném el napi 24ben Lizt és Jennyt. Milyen jó, hogy nem kell! :D

A cselekménytől nem kell eget rengetőt várni, szerencsére minden úgy történik, ahogy az olvasó elsőre gondolja és szeretné. És ez így nagyon jó, így lesz ez a könyv egy kellemes, megmosolyogtatós olvasmány tele romantikával és komoly dolgokkal. Sokat segít az olvasási élmény fokozásában a remek humor, az elég gyakran indokolatlanul elhangzó csúnya szavak, amiktől szintén csak nevetni kell.., és persze a kis rosszcsont, Gavin.
Szerintem ne hagyjátok ki, már csak azért sem, mert többek között azt is megmutatja a könyv, mennyi nyűg van egy gyerekkel, de amint a kis szájból meghallod, hogy szeretlek, minden fáradságot és áldozatot elfelejtesz, és nem is érted, hogyan gondolhattad azt, hogy nem szeretnél gyereket. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

Az Angelfall trilógia befejező kötete. A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. Megsebeztek. Megmentettek. És reményre leltem. Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat… Újra.

Iron Fey - Vastündérek

Feltett szándékom volt, hogy ma Julie Kagawa-tól hozom a Vaskirálynőt. Az időjárás kedveskedett nekem, hogy úgy mondjam, ugyanis egész nap szakad a hó itt Győr-Moson-Sopron megyében. Varázslatos, tiszta Tír Na Nóg.. :) Vajon Ash is itt van? Hm. Team Ash! Ennek örömére jöjjön tehát a mai olvasnivaló. Julie Kagawa: Iron Fey - Vastündérek Vaskirály, Vashercegnő