Ugrás a fő tartalomra

Dorothy Blog Award

A napokban ismételten megjelöltek egy karcban molyon. A Könyvjelző blog két bloggere küldött felkérést a számomra, amit most teljesítek is. Köszönöm lányok! :)

Leírom a szabályokat, csak hogy mindenki értsen mindent:

1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, kitől kaptad!
2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!
3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
4. Válaszolj 12 kérdésre!
5. Tegyél fel 12 kérdést!
6. Küldd tovább a díjat, azoknak akiknek szeretnéd!

A Könyvjelző blog két írnokát molyról ismerem, és szerintem mondhatom azt, hogy meg is kedveltem őket, így látatlanban is. :) Az első szó, ami eszembe jut a blogjukról az a meseszép. Azok a montázsok.. lányok, nektek mennyi türelmetek van. Szinte kivétel nélkül csodásak a képek, amiket közzétesztek. A bejegyzéseik rendszerint egyazon sémára épülnek fel, ami tök jó, és az ő esetükben valljuk be elég indokolt is. Van a könyv, annak a fülszövege, és vannak hozzá kérdések, amikre a két blogger válaszol. Így kapjuk meg a könyv velős, és esetekben szubjektív értékelését is, ami már nem egyszer adta meg a végső lökést egy-egy könyvem beszerzésére. Remélem, én is hatok így rátok néha! :) Csak így tovább, még sok értékelésetek legyen!

12 tény az anikho molyol-ról: 

1. Hosszas gondolkodás után kezdtem csak bele a blogolásba, ha akkor elindítom, amikor először eszembe jut, már évekkel ezelőtt üzemelt volna.
2. Nem érzem kötelezőnek a blogírást, ha úgy tartja kedvem, hetekig nem posztolok újat.
3. Csak olyan könyvekről készítek bejegyzést, amik nagyon tetszettek, illetve baromi nagy hatással voltak rám. 
4. A legnépszerűbb illetve legkedveltebb bejegyzésem toronymagasan a Susan Ee: World After - Túlélők világa 
5. Az értékelések mindig szubjektívek, igyekszem átadni a saját érzéseimet az adott könyvélményről.
6. Eddig csupán 52 bejegyzés található az oldalon, amiből kb. csak 3-4 nem könyvértékelés.
7. Látogatóim száma jelen pillanatban: 9706
8. A blognak még nincs Facebook oldala. Még.
9. A blogon túlnyomóan romantikus és/vagy fantasy értékelések vannak - ez az adat azért az ízlésvilágomat tükrözi. :D
10. A blogon található egy Saját című fül.. amibe még nem kerültek bele a saját irományaim.
11. Szeretek értékeléseket írni, van, hogy rendesen elszalad velem a ló, és a posztolás előtt le kell faragnom az elkészült szövegből, hogy ne legyen olyan hosszú.
12. Előbb utóbb, amint összeszedem a bátorságom, megosztom veletek az én történetemet.


12 válasz a Könyvjelző blog kérdéseire:

1. Mi inspirált a blog indításában?
Molyon egyre többen kezdtél el dicsérni az értékeléseimet, plusz gyarapodtak az olyan visszajelzések is, hogy egy általam írt értékelés hatására olvastak el emberkék bizonyos könyveket, amik aztán a kedvencük lett. Ezek a kis dolgok baromi jól tudtak, és még mindig jól tudnak esni kis szívemnek. Gondoltam, miért ne csináljam akkor nagyban? Hátha így több emberhez jut el a véleményem egy-egy történetről. Főleg, hogy még írni is szeretek.

2. Mit tartasz a legfontosabbnak egy bejegyzés/vélemény megalkotásában?
A közvetlenséget. Szeretek úgy írni, hogy azt mindenki magára vegye. Mintha személyesen mesélnék. Ahogy most olvasod a válaszaimat, szinte úgy gondolod, mintha csak a Te kérdéseidre válaszolgatnék. Vagyis remélem.. mert ez a célom. :D Én sosem szerettem azt, ha valami le van írva, nesze olvasd. Kell az értékelésbe, de alapjáraton minden szövegbe kellene egy lendület, hogy az embert vigye magával a szöveg annyira, hogy tudni akarja mi a vége. Ha ez megvan, garantáltan végig is fogják olvasni az emberek az írásaidat.

3. Milyen sikernek örülnél a legjobban blogoddal kapcsolatban?
Hogy mindig ott legyek a Google keresés első oldalán, ha valaki könyvértékelést keres. :D És ha az emberek meglátják, hogy anikho, tudják ki az és mi az. Jó lenne híres bloggernek lenni.

4. Van olyan blogger akit példaképnek tartasz?
Blogger példaképem nincs, de sok blogger munkájára felnézek és becsülöm is őket. 

5. Mennyi olvasás normális egy hónapban?
Kérem szépen itt nincs határ. Ha akarnék se tudnék erre válaszolni. Inkább az mondom, hogy amíg az ember tud haladni az életével, munkájával, addig annyit olvashat amennyit csak akar. Azonban, azt már nem tartanám normális dolognak, ha az olvasás abba nem hagyása miatt már 4-5 napja gyűlnek a mosatlan edények a szennyes ruhákkal egyetemben. Az üres hűtőről ne is beszéljünk.

6. Kedvenc műfajod?
Azt hiszem a romantika nyert. (amit vegyíthetünk esetleg fantasy-val :D)

7. Kedven íród?
Sok kedvenc íróm van, így erre nincs jó válasz. Csak, hogy mondjak valakiket hirtelen, Julia Quinn és Kresley Cole

8. Kedvenc könyved? (csak egyet lehet mondani)
Hm... Egy az egyben az Üvegtrón sorozat! - ha azt veszed, egy :D de nagyon szeretem Az árulás csókját is.

9. Kedvenc könyves álompár?
A legutóbbi Lisa De Jong: Amikor esik című könyvéből Kate és Asher. ♥ 

10. Tavalyi év legnagyobb könyves csalódása?
Egyértelműen J. A. Redmerski: Ének a szentjánosbogarakról című könyve. 

11. Tavalyi kedvenc borító?
Mary E. Pearson: Az árulás csókja. Meseszép az a borító. *-* 

12. Egy nézőpontos vagy váltott szemszögű írásmód?
Addig amíg nem olvastam váltott szemszögben íródott történetet, mesésen elvoltam az egy nézőponttal. Azonban ez mára már megváltozott. Rengeteget hozzá tud adni a történethez az, ha ismerjük a történések mozgatórugóját mindkét főhős részéről.

12 kérdés

1. Hogyan indult a blogotok és miért?
2. Együtt írjátok a bejegyzéseket?
3. Ebook vagy könyv?
4. Az összes elolvasott könyvről készül értékelés a blogon?
5. Mennyi időd/időtök van olvasni nap mint nap?
6. 2015-ös év legemlékezetesebb olvasmánya?
7. Elolvasott könyvek száma 2015-ben?
8. Mennyi ideig tart megírni, megszerkeszteni egy bejegyzést?
9. Elhivatottságnak vagy hobbinak érzitek a blogotokat?
10. Mennyit tesz egy gyönyörű borító?
11. Új megjelenéseket olvastok szívesebben vagy a régi nagyok közül is szívesen válogattok? (pl: Jane Austin, Charlotte Bronte, Margareth Mitchell)
12. E/1-ben vagy E/3-ban íródott elbeszélés? Miért?

A díjat és/vagy felkérést a Könyvutca bloggereinek küldeném. Töltsétek ki, ha van kedvetek hozzá! Jó szórakozást :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

Az Angelfall trilógia befejező kötete. A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. Megsebeztek. Megmentettek. És reményre leltem. Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat… Újra.

Iron Fey - Vastündérek

Feltett szándékom volt, hogy ma Julie Kagawa-tól hozom a Vaskirálynőt. Az időjárás kedveskedett nekem, hogy úgy mondjam, ugyanis egész nap szakad a hó itt Győr-Moson-Sopron megyében. Varázslatos, tiszta Tír Na Nóg.. :) Vajon Ash is itt van? Hm. Team Ash! Ennek örömére jöjjön tehát a mai olvasnivaló. Julie Kagawa: Iron Fey - Vastündérek Vaskirály, Vashercegnő