Ugrás a fő tartalomra

Mary E. Pearson: Az árulás szíve (A Fennmaradottak krónikái #2)

A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.
Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.
Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.
Kiadó, megjelenés: GABO, 2016.
Oldalak száma: 408
Fordította: Miks-Rédai Viktória
És eljött ez a nap is. Méltó visszatérésnek érzem ezt a könyv választást. Nincs is jobb, mint a lassan egy hónapos kihagyás után egy ilyen eszeveszetten zseniális történettel visszatérni. Ha már itt tartunk az az egy hónap elég rossz volt, csúnya olvasói válságban szenvedtem. Semmihez sem volt kedvem, még a jó történelmi romantikusok sem tudtak visszahozni. De szerencsére ennek a kötetnek sikerült. Miről is lesz szó? Hát Az árulás csókja folytatásáról. A linken olvashatjátok az előző könyv értékelését.

Ha nem olvastad az előző könyvet, erősen spoileres lehet neked ez a bejegyzés.

Két dolog termett bőségesen ebben a királyságban: a félelem és a thannis.
Vendáról van szó. Ott folytatóik a történet, ahol annó abbamaradt.  Liát elrabolták és Vendába, a barbárok királyságába hurcolták. Rafe utolérte a lányt, a szabadságát áldozta fel azért, hogy megvédje Liát. Közben Kaden is a maga módján Liát igyekszik életben tartani, ám ahogy az várható, Lia megnehezíti a dolgát. Kaden úgy aknázza ki Morrighan Első Lánya kivégzését, hogy azt mondja a komizárnak, a lány birtokolja az adottságot, és még akár hasznos is lehet Venda számára. A komizár eleinte vonakodik, de végül egy türelmi időben állapodnak meg, mondván, ha a lány rosszul viselkedik, akármikor meghalhat. 
Ha a túlélés a tét, nincsenek szabályok.
Ugyanez igaz Rafe is, aki dalbreck követének adja ki magát. Remekül játszik, az ellenség szépen lassan elhiszi minden szavát. Még a komizár is lehetőséget lát Rafe-ben, de azért rövid pórázon tartja a foglyot. Rafe-nek és Liának többek között azt is titokban kell tartania, hogy fontosan egymás számára. Tudniillik, mindig el lehet még venni valamit, ami számít. Ezek a részen kifejezetten tetszettek. Mondhatjuk, hogy mazochista vagyok ilyen téren. Imádom, amikor a szereplők őrlődnek az események alakulása miatt, hogy egy megfelelő pillanatban egymásra találjanak. Nem is csoda, hogy azok a lopott szerelmes pillanatok a legjobbak a könyvben. - Igen, a szerelem Rafe iránt, még mindig tart. :) ♥
Rafe volt, én pedig Lia, és minden más, ami mások számára voltunk, semmit sem jelentett nekünk. Nem kellett újra beleszeretnem. Ki sem szerettem belőle.
 Akkor most nem lennék itt. Mert akkor Terravinben lennék, és a legbosszantóbb lánnyal csókolóznék, akire valaha szemet vetettem, és két királyság ereje sem választatna el tőle.
Liát továbbra is nagyon kedvelem. Remekül játszik, mindig tudja, kinek mit mondjon. Ha mégis tévedne, vállalja a következményeket. Venda népe megszereti őt, az ősi törzsek befogadják és ajándékokkal halmozzák el. Ez a komizárnak nem tetszik. A hatalom csak az övé lehet. Eleinte hagyja, hadd bontakozzon ki a lány és venda viszonya, de rájön, hogy valamit tennie kell, hogy ne fordíthassa Lia a komizár ellen a népet. Vendaivá akarja tenni Liát, amit úgy kíván elérni, hogy feleségül veszi. 

Mondanom sem kell, ez milyen hatással van Rafe-re. Eleinte nem tudja, hogy a lány csak azért megy bele a házasságba, hogy őt védje. Azt biztosra veszi, hogy a komizár megzsarolta Liát, csak azt nem tudja mivel. És persze Kadenről se feledkezzünk meg, hiszen neki is fontos a lány. De nem tud ellent mondani a komizárnak, hiszen az ő közös múltjuk nagyon messzire nyúl vissza. Valamennyi részletet megtudunk Kaden életéről is, de messze nem sokat. De így már jobban értjük őt, és az előző könyvbeli viselkedését. 


Elkezdődik a visszaszámlálás. Az esküvőig alig egy hét maradt. Egy hetük van arra, hogy valahogyan megszökjenek Vendából, vagy már nem tehetnek semmit. Rafe segítő csapata, észrevétlenül megérkezik az ellenség városába, és szépen lassan haladnak a szökés tervezésével is. Az utolsó oldalak feszültsége szinte tapintható. Annyira szurkoltam nekik, hogy életben maradjanak! Fúha. Nagyon pörög a vége, csak kapkodtam a fejem. Főleg, amit a végén Lia tett. Ennek a következő könyvben tuti fontos szerepe lesz. 

Venda
És jön a vége, amit sokan függővégnek éltek meg. Engem annyira szerencsére nem akasztott ki a vége, mert a szerelmesek együtt vannak, de ez ne tévesszen meg senkit. Egyből olvasni akarom a folytatást! Annyi megválaszolatlan kérdés van még itt. Főleg, hogy most már teljes a Venda ének. Elhangzott az egész, most már talán értjük is miről szól. Azonban van még egy csomó ének, amik mind fontosak lehetnek. 

Mi lesz Vendával így? Mit fog tenni Kaden? Lia és Rafe hogyan kezdenek új életet? Morrighanba nem mehetnek, hisz ott csak a halál várna rájuk. Ám Dalbreck sem lehet valami biztonságos. Na és Pauline? Ezek még le nem futott körök. Kíváncsian várom, hogyan fognak ezek a szálak egymásba kapcsolódni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

Az Angelfall trilógia befejező kötete. A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. Megsebeztek. Megmentettek. És reményre leltem. Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat… Újra.

Iron Fey - Vastündérek

Feltett szándékom volt, hogy ma Julie Kagawa-tól hozom a Vaskirálynőt. Az időjárás kedveskedett nekem, hogy úgy mondjam, ugyanis egész nap szakad a hó itt Győr-Moson-Sopron megyében. Varázslatos, tiszta Tír Na Nóg.. :) Vajon Ash is itt van? Hm. Team Ash! Ennek örömére jöjjön tehát a mai olvasnivaló. Julie Kagawa: Iron Fey - Vastündérek Vaskirály, Vashercegnő