Ugrás a fő tartalomra

Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya

 


Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.

A csábítás kilenc szabálya 
1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit
2. Szivarozni és whiskyt inni
3. Férfinyeregben lovagolni
4. Vívni
5. Elmenni egy párbajra
6. Pisztollyal lőni
7. Kártyázni (férfiklubban)
8. Végigtáncolni az éjszakát egy bálon
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak, csak egyetlenegyszer

Én imádtam a lista összes pontját! Nagyon ötletes volt mind megvalósítása! :)Az elmúlt egy hónapban az olvasmányaim közül mindössze ez a könyv érdemelte ki, hogy ide felkerüljön. Hogy miért? Először címszavakban válaszolnék.
- szeretem a régi kor Angliáját
- élek-halok a romantikáért
- igen is egy nő álljon ki magáért, és tegye azt, amihez kedve van
- Ralston

Egy kicsit szentimentálisabb válasz:  
Rengeteg közhelyet fel tudnék sorolni, ami maradéktalanul ki tudja fejezni, hogy mitől olyan jó egy igazán jó könyv. Egy könyv akkor varázsol el teljesen, ha olyan szinten képes magába szippantani, hogy egy tiszta gondolatom nincs napokig miatta. Tudjátok, amikor hiába olvasod el rekord idő alatt a történetet – mert letehetetlen –, nem tudsz szabadulni abból a világból. A szereplők befészkelik magukat a fejedbe és sok esetben a szívedbe is. Olyan szinten izgulsz, hogy mi lesz a sorsuk, mintha a Te saját életed múlna az ő döntésükön. A történet főhőseivel álmodsz, mindenféle képeket keresgélsz róluk az interneten. (Vagy csak én?)
De akkor jövök rá igazán, hogy egy varázslatosan csodálatos könyvet olvastam, hogy amikor valakinek ajánlom, fáj, szinte vérzik a szívem amiatt, hogy ő először olvashatja, míg én már sosem fogom átélni újra azt az első élményt, csupán egy kis emlékeztetőben lehet részem, amikor újra a kezembe fogom.Ez a történet tökéletesen megfelelt a felső soroknak. Callie-vel maradéktalanul tudtam azonosulni, tetszett a karaktere. Ő egy "vénkisasszony", legalábbis ő és a többiek ezt gondolják. Egy szürke egér, és sajnos az elején nem is tesz érte, hogy ezen változtasson. Nagyon nehéz lehet neki, ugyanis a húga egy gyönyörű teremtés, mindenki róla beszél, ráadásul férjhez is megy! Callie a bálokon sosem táncol, inkább a hölgyekkel társalog, kerüli a férfiakat, mert őt csak olyan ember kéri fel táncolni, aki öreg és unalmas, vagy aki csak a hozományát szeretné. Szóval a csendes megfigyelő szerepét játssza és közben egy férfi után epekedik. Aki nem más, mint Gabriel St. John, azaz Ralston márki. Ő a társaság középpontja. Mindenki lemerevedik amikor belép a terembe. De ahogy ez lenni szokott a márkinak van egy rossz oldala, ami itt azt jelenti, hogy hatalmas nőfaló,és rengeteg pletyka kering róla és a szeretőiről.


Callie elhatározza, hogy véget vet unalmas életének és ír egy listát azokkal a teendőkkel, amiket végképp át akar élni. A lista előcsalogatja a csigaházából az igazi Calliet, aki egyáltalán nem egy szürke egérke, hanem egy roppant okos, szenvedélyes nő. Rögtön azzal indít, hogy felkeresi plátói szerelmét, Ralstont, hogy segítsen neki teljesíteni a lista egyik pontját. A férfi készségesen segít is, azzal a feltétellel, ha a nő felkészíti a márki húgát a társaságba való bemutatásra. És elkezdődik egy remek szövetség, és lassan felszínre kerülnek az érzelmek. Callie-nek nem okozott meglepetést, hogy beleszeretett Raltonsba, a nő valamilyen szinten mindig is szerette őt. Gabrielnek viszont sokkal több idő kellett, hogy rájöjjön, hogy amit érez Callie iránt, az bizony szerelem. Az ő kapcsolatuk egy igazi nagy kaland, ami egyszer sem untatott, mindig élvezettel olvastam a történet alakulását. A szerelmi szál egyszerűen zseniális, telis-tele jobbnál jobb erotikus jelenetekkel. Nincs benne semmi túlzás, minden nagyon jó helyen van, és ízlésesen tálalta az egész érzelmi-szerelmi-szexuális vonzalmat az írónő.


Azért félreértésekből sincs hiány, a két főszereplő néha nem találja a közös hangot, de hát ez így van rendjén. Kellenek a balhék, hogy utána édes legyen a kibékülés. Nagyon tetszett, hogy nem volt egy felesleges harmadik, az biztos hazavágta volna az egészet.
Ezt a könyvet mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, szerintem mindenki talál benne valamit, ami miatt tudja majd szeretni. A végkifejlettel tökéletesen elégedett vagyok, Callie és Ralston remek pár együtt, bekerültek a kedvenceim közé.

Aprópó Ralston, kedves! Már írom a listámat, és azt szeretném ha nekem is segítenél teljesíteni az elvégzendő pontokat, kalandokat! A továbbiak megbeszélése céljából a szökőkútnál várlak sötétedés után. Kérlek, gyere el!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

J. Lynn: Vetkőzik a tanú (Gamble testvérek #1)

Madison Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak.
Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

Kiadó, Megjelenés:Ulpius-ház 2013. Oldalak száma: 228 Fordította: Medgyesi Csilla

Helena Silence: Ezüsthíd - Enigma II.

Lena Wall boldogsága nem tarthat örökké: Enigma biztonságából kilépve a veszélyekkel teli valóságban találja magát. Egy különleges erejű férfi felfigyel érző képességére, és minden lehetséges eszközzel megpróbálja megtörni az akaratát. Lena egyetlen menedéke az emlékei a családjáról és szerelméről, Alexről.
Vagy talán ezek sem.
Egy jeges folyóban tér magához megmagyarázhatatlan sérülésekkel, és teljes múltját, még saját nevét is elfelejtve. Egy szabadnapos nyomozó menti meg, aki új életét kínál neki, új barátokat, és még annál is többet.
Kialakulhat-e barátságból szerelem? Mi az összefüggés a véres, kegyetlen gyilkosságok között, amelyek Lena körül történnek? Vissza lehet-e kapni a múltat, vagy örökre elveszett?
Kínzó látomások és egy szenvedélyes szerelemről szóló álmai labirintusában Lenának újra meg kell találnia önmagát és az utat, amely az Ezüsthídon át Enigmába vezet.

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

Az Angelfall trilógia befejező kötete.
A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.